I Ulf Kristerssons fotspår.


Intervju med Ulf Kristersson i Financial Times


Enligt Kristersson har svenskarna förlorat sitt förtroende för staten och Sverige betalar i dag priset för 20 års misslyckad integrationspolitik av både vänster- och högerregeringar.


Det är en kris för politikens förmåga att lösa problem. Kan politiken göra någonting alls? frågar sig Moderatledaren.


När väljarna är missnöjda, skyll inte på dem. Vår skyldighet är att visa staten är kapabel att göra det som väljarna vill att den ska göra. Men just nu visar vi att politiken inte gör det den borde göra, säger Ulf Kristersson till FT.com.


(Titta bara på boendet. Är du etablerad i landet och äger din bostad bor du gratis. Är du inte etablerad och hyr betalar du större delen av din inkomst i hyra).

Ulf klagar över det dåliga debattklimatet i politiken.

”Vi gör allt rätt och våra politiska motståndare gör allt fel.”

Vi måste hjälpa Ulf och bryta detta destruktiva uppförande.

Det hela beror på att politiker har ytterst svårt att erkänna att de gjort fel. Man får inte som politiker förlora ansiktet. Därför uppstår denna debattstruktur.

   

Erkänna sina fel och ändra sig i tid:

Politiken måste bli mer pragmatisk och alla måste kunna erkänna sina fel. Idag ändrar man sig först när det yttre trycket blir så stort att det är bättre att erkänna felen än att framhärda i de felaktiga besluten.


Kortsiktighet:

Man lägger inte ut en krona idag även om det betyder att man kan tjäna tusentals kronor senare. Det gäller att, till varje pris, hålla nere kostnaden i årets budget. Även här måste man bli mycket mer långsiktig och pragmatisk. Det finns mycket att vinna på att ändra inställning.

Ett praktexpel är ensamkommande som fyllt 18 år. Man sliter upp dessa ur sin miljö bara för att flytta kostnaden till ett annat konto utanför sitt eget ansvar. Man tänker inte på att man skapar värstingar som kommer att kosta millioner senare.

Oförmågan att se helheten och bara tänka på sin egen ekonomi skapar politikerförakt.Klicka här för att ta del av politikernas  beslutsvånda


Klicka här för att ta del av försäljningen av Kungsbacka Energi AB.


Klicka här för tänkvärda ord ur olika källor.